درمان اختلال یکپارچگی حسی در کودکان

ساخت وبلاگ

درمان اختلال یکپارچگی حسی در کودکان به چه صورت است ؟
قبل از اینکه به توضیح نحوه درمان اختلال یکپارچگی حسی در کودکان بپردازیم. بهتر است علائم این اختلال را مورد بررسی قرار دهیم. همان طور که اشاره شد، اختلال یکپارچگی می تواند یک یا همه حواس را تحت تاثیر قرار دهد.

این احتمال وجود دارد که کودکان مبتلا به SPD نسبت به صداها، لباس ها و بافت غذا بیش از حد واکنش نشان دهند. یا در مقابل نسبت به ورودی حسی واکنش کمتری نشان دهند.

برخی از نمونه ها مانند پریدن از روی وسایل بلند یا تاب خوردن زیاد در زمین بازی. به عبارت دیگر، این اختلال در کودکان یا منجر به واکنش شدیدی می شود تا برعکس.

همچنین آنها می توانند ترکیبی از حساسیت بیش از حد و کم حساس باشند. برای مثال، اگر کودکی بیش از حد حساس باشد، ممکن است موارد زیر از علائم آن باشد:

• فکر می کند نورها بیش از حد روشن هستند.

• فکر می کند لباس ها بیش از حد خارش دارند.

• لمس کردن اشیای نرم برایش دشوار است.

• و …

روش درمان اختلال یکپارچگی حسی در کودکان
هر کودکی که مبتلا به اختلال یکپارچگی حسی است؛ از علائم، نیازها، مشکلات و عوارض مختلفی برخوردار است. این مهم است که بتوان مشکلاتی که کودک با آن دست و پنجه نرم می کند را به درستی و دقیق تشخیص داد.

با توجه به آن روش درمانی مناسبی را در پیش گرفت. اینکه کودک شما از کودکی مورد درمان و پیگیری قرار گیرد، اهمیت فوق العاده زیادی داشته و اثر مثبتی نیز به همراه خواهد داشت.

چرا که عدم درمان یکپارچگی حسی در کودکان، ممکن است در بزرگسالی فرد را با مشکلات جدی در برقراری ارتباط با دیگران و موقعیت شغلی مواجه کند. برای درمان اختلال یکپارچگی از روش های مختلف و گاها ترکیبی از چند روش استفاده می شود. برخی از این روش ها شامل:

• گفتار درمانی

• کاردرمانی: از طریق روش هایی مانند آموزش، شناسایی عوامل محرک، مهارت های اجتماعی، عوامل محیطی، مهارت های بدنی و…

• تغییر سبک زندگی

آموزش درمان اختلال یکپارچگی حسی در کودکان
برای آموزش درمان اختلال یکپارچگی حسی در کودکان بایستی تحت نظارت کار درمانگران و متخصصین، روش های درمانی در پیش بگیرد. بسیار مهم است که روش های درمانی به درستی انجام شوند تا نتیجه بخش باشند. برای مثال:

• برخی از کودکان را نیاز به فیزیوتراپی دارند: در این روش به بینایی درمانی، شنوایی درمانی و روان درمانی پرداخته می شود. برای نمونه در شنوایی درمانی (LT)، از افراد مبتلا به مشکلات شنوایی می خواهد در حین انجام سایر وظایف حرکتی مانند راه رفتن روی پرتو تعادل، به فرکانس ها و الگوهای مختلف صدا گوش دادهو مغز را تحریک می کند.

• برخی از طریق گفتاردرمانی درمان می شوند: هدف از این روش بهبود مهارت های زندگی روزمره کودکان است.

• برخی با استفاده از کاردرمانی به نتیجه می رسند: این روش بسیار نتیجه بخش است، کاردرمانگران با گسترش دامنه مهارت ها و علاقه مندی ها کودک از طریق مختلف به آن کمک می کنند تا این اختلال را کنترل و درمان کند.

وسایل درمان اختلال یکپارچگی حسی در کودکان
هر کودک مبتلا به اختلال پردازش حسی (SPD) نیازها و مشکلات حسی منحصر به فرد خود را دارد. اولین قدم در راه درمان این است که مشخص شود کدام حواس بیش از حد حساس هستند یا کمتر.

در این راه معمولا پزشکان و کاردرمانگران از وسایل و تجهیزات متناسب برای هر کودک استفاده می کنند تا روند درمان را تسریع بخشند. برای مثال. استفاده از صندوق های حسی که اشیای متفاوتی مانن ماسه، برنج، اسباب بازی های نرم، زمخت؛ استفاده از لباس های متفاوت رنگی با بافت های مختلف؛

توپ ها، سر خوردن، تاب خوردن و بسیاری وسایل دیگر که مناسب با نیاز آنها برای درمان اختلال یکپارچگی حسی در کودکان مورد استفاده قرار می گیرند.

https://masiha-rehabclinic.com/%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%84%D8%A7%D9%84-%DB%8C%DA%A9%D9%BE%D8%A7%D8%B1%DA%86%DA%AF%DB%8C-%D8%AD%D8%B3%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%A7%D9%86/

masiha-rehabclinic1...
ما را در سایت masiha-rehabclinic1 دنبال می کنید

برچسب : درمان اختلال یکپارچگی حسی در کودکان, نویسنده : malkoochi masiha-rehabclinic1 بازدید : 94 تاريخ : دوشنبه 12 دی 1401 ساعت: 13:25